Vijesti

Dizalica za ''off-shore'' naftnu platformu

17/06/13 - U tvrtki Brodosplit-Dizalice d.o.o. je izrađena i ispitana ručno pogonjena ovjesna jednogredna mosna dizalica nosivosti 3 tone. Dizalica je namijenjena za potrebe izvođenja radova servisiranja opreme na poluuronjivoj naftnoj platformi svjetski poznate tvrtke Transocean sa sjedištem u Houstonu, u Sjedinjenim Američkim Državama. Platforma se trenutno nalazi u Nigeriji i u najmu je talijanske naftne tvrtke ENI.

Dizalica je izrađena prema vlastitom projektu i udovoljava svim uvjetima rada na takvom „off-shore“ objektu, kao i posebnim zahtjevima naručitelja, osobito u pogledu antikorozivne zaštite čelične konstrukcije i opreme. Pogoni vožnje mosta dizalice i kolica vitla su izvedeni putem zubnih letvi, odgovarajućih pužnih prijenosnika te lančanika s lancima.

Trenutno se u radionici proizvođača izvode pripremni radovi za transport dizalice kopnenim i morskim putem do mjesta ugradnje.

Osnovni tehnički podatci:

Nosivost:.................. 3t
Raspon:................... 6 m
Visina dizanja:......... 12,5 m
Dužina vozne staze:.. 8 m
Pogoni:...................... ručni, lančani
Trim / Heel:................ 4° / 2°

Dizalica za hidroelektranu Dubrovnik


16/05/13 - U radionici društva Brodosplit-Dizalice d.o.o. izvršeni su funkcionalno ispitivanje i pripremni radovi za isporuku jednošinske električne dizalice 2 x 2500 kg za naručitelja HEP-Proizvodnja d.o.o., Pogon HE Dubrovnik.

Dizalica je specijalne izvedbe i izrađena je prema vlastitom projektu društva, a namijenjena je za podizanje i transport segmenata difuzorskih tablastih zatvarača u tunelu iznad odvodnih kanala hidroelektrane.

Dizalica će biti ugrađena u hidroelektrani tijekom radova revitalizacije jednog od ukupno dva agregata snage 108 MW. Osim ugradnje nove dizalice, potrebno je izvršiti i sanaciju postojeće nosive traverze, popravak i antikorozivnu zaštitu profila vozne staze, te ugradnju novog sustava za napajanje dizalice električnom energijom duž tunela.

Trafostanica s Brodosplitovom dizalicom


25/11/11 - Tvrtka Brodosplit-Dizalice d.o.o. isporučila je u rujnu ove godine električnu mosnu dizalicu za rasklopno postrojenje u TS ''Dugopolje'' smješteno na sjeveroistočnom dijelu gospodarske zone Podi.

Riječ je najvećoj trafostanici u srednjoj Dalmaciji, snage 2x20 MVA i napona 110/20(10) kV, a koja će biti spojena na autocestu. Ta trafostanica će omogućiti siguran i pouzdan rad postojećih, kao i priključak novih potrošača na području gospodarske zone.

Dizalica je projektirana i izgrađena za potrebe montaže i demontaže opreme u građevini. Njezina je nosivost 5 tona, visina dizanja 6 metara, a raspon staze 7,75 metara. Duljina vozne staze, duž koje su kao i uz glavni nosač smješteni ovjesni kablovi za napajanje električnom energijom, je 11,7 metara. Upravljanje se obavlja preko visećeg upravljačkog pulta. Zbog potrebe preciznih montažno-demontažnih radova u postrojenju, svi pogoni su opremljeni dvobrzinskim motorima. Dizalica je opremljena i svim potrebnim krajnjim isključivačima hoda, te posebnim uređajem za zaštitu od preopterećenja.

(Tehnički podaci dizalice)

Brodosplitove dizalice na novom ro-paxu


7/06/11 - Tijekom ožujka 2011. godine u Brodosplit-Dizalicama d.o.o., izvršena je isporuka dizalica brodske strojarnice za Novogradnju 468. Riječ je o ro-paxu, brodu namijenjenom za prijevoz putnika, teretnih i osobnih vozila, ugovorenom za francusku brodarsku tvrtku CMN.

Za potrebe remonta glavnog stroja, kao i za obavljanje servisa ostale opreme u strojarnici, ugrađene su dvije električne mosne dizalice nosivosti od 2 tone. Dizalice su projektirane i izvedene tako da se s kukom može doći do svih težih uređaja u strojarnici. Visina dizanja opreme je 7 metara, a raspon staze dizalice je 7560 mm. Duljina staze je 10380 mm. Upravljanje dizalice je preko visećeg pulta. Brzina dizanja i spuštanja je dvostruka kako bi se moglo preciznije raditi kod radova remonta, a kada kuka nije u radu, može se korisiti veća brzina. Dizalica je opremljena svim potrebnim graničnicima hoda, kao i graničnikom preopterećenja koji ne dopušta podizanje većeg tereta od projektiranog.

Novogradnja 468 se gradi pod francuskom zastavom što zahtijeva i primjenu francuskih nacionalnih propisa – najstrožih u Europi. Dokumentacija, nadzor i ispitivanje dizalica je obavljeno pod nadzorom Bureau Veritasa.

Isporuka novih dizalica


Dana 25. ožujka 2008. godine u Brodosplit-Dizalice d.o.o., izvršena je isporuka dizalice brodske strojarnice nosivosti 2 tone za brodogradilište Brodotrogir. Dizalica ima lančano vitlo, visine dizanja 10,5 metara, a raspon mosta dizalice iznosi 1300 mm. Dužina grane je 2500 mm, a brzina okretanja grane je 0,4 rpm. Dizalica je izrađena pod nadzorom Lloyd's Register klasifikacijskog društva.

Navedenom isporukom je izvršena obveza isporuke četvrte od ukupno osam ugovorenih dizalica, tj. za sve novogradnje od 315 - 322. Ove godine je planirana isporuka za Novogradnju 319, a ostale dizalice su u planu za iduću godinu, tj. koncem 2009. godine je planirana zadnja isporuka dizalice iz navedenog ugovora.

Sva prava pridržana © Brodosplit - 2008
Admin | Izrada: NETMedia