Vijesti

Škverski kolorit na Zepterovoj jahti


19/08/11 - Superluksuzna jahta „JoyMe“, čiji je vlasnik Philip Zepter, svečano je primopredana početkom kolovoza 2011. u Splitu te otada zaustavlja dah gdje god da se pojavi svojim jedinstvenim izgledom i neobičnom kombinacijom boja na oplati.

Ovaj zahtjevan posao bojanja koji iskače iz standarda povjeren je stručnjacima Brodosplita, odnosno tvrtku Brodosplit –Antikorozivna zaštita d.o.o. Temeljem ideja dizajnerice Marijane Radović, na oplatu jahte aplicirano je 13 nijansi žute, crvene, sive i narančaste i crne koje su u dugim šarama premrežile cijeli brod.
 
- Linije su doista nešto neviđeno i vrlo posebno u svijetu jahti. Iako je za škverske kapacitete riječ o nevelikom poslu, bilo je vrijedno iskustvo raditi nešto ovako atraktivno i zahtjevno. Linije su se nanosile i bojale tijekom osam dana, a potrošilo se skoro kilometar i pol trake, četiri tisuće litara kita te dvije tisuće i sto litara boje – rekao je Ivica Rogošić, direktor Brodoplit-AKZ-a.

„JoyMe“ je izgrađena u brodogradilištu “Kraljevica” te je građena po posebnim specifikacijama koje je tražio njezin vlasnik. Brod je projektirao poznati splitski projektant Srđan Đaković, a interijer je dizajniran u zagrebačkom “Studiju L”.

Sva prava pridržana © Brodosplit - 2008
Admin | Izrada: NETMedia